Min kompetence og erfaring

Kompetencer og erfaring

Stemmetræning. Stemmeteknik. Lone B. Skovgaard

Uddannelsen til stemme- og taletræner


Diplom i Horst Coblenzers metode i åndedræt, stemme og tale a.m. hos logopæd Åse Ørsted. Desuden har jeg fået privatundervisning af Åse Ørsted (1998-1999).

Jeg er uddannet sanger og har sunget i 4 forskellige bands/orkestre og begyndte at give sangundervisning i 1994.

Privatundervisning af sangerinde samt lektor ved det Vestjyske Musikkonservatorium Dorte Sehested Brüel (2004-2006).


Privatundervisning af sangerinde af Michelle Sanders i nye rytmiske sangteknikker fra Cathrine Sadolins Sangteknik (2001).


Privat coaching samt på kursus hos Cathrine Sadolin i Komplet Sangteknik (1996).


Privatundervisning og sangcoaching af Kgl. Operasanger Per Riis (1995).


Privatundervisning af Kgl. Operasanger Sten Byriel (1991-1993).


Undervisning af sangerinde Jeannie Lovetry fra New York (1991).


Privatundervisning af kammer- og kirkesangerinde Anne-Marie Elmby (1988-1991).


Har siden 1988 trænet og arbejdet med forskellige kropsteknikker til styrkelse af åndedrættet, afspænding af kroppen, fordelingen af musklernes støtte og styrke, afbalanceringen og centreringen af kroppen og måden at gå til tingene på.


Mine erfaringer i og teknikker til at øge vitaliteten og styrken i kroppen og sindet kommer blandt andet fra kampsporten Aikido. Rolfing, Body Self Development System (Body SDS),Body/Mind Centering, Bodymind metoden, Bioenergetik, Qi Gong, yoga og Reiki (jeg er Reikimester).


Jeg har læst jura på Københavns Universitet og blev i 1997 International Markedsøkonom med afsætningen af industriel design som speciale på CBS.

Jeg har to internationale coachuddannelser: Siden 1991 har jeg trænet den polynesiske Huna coachingpraksis ved Dr. Serge Kahili King med effektive strategier og teknikker til at nå optimale personlige og karrieremæssige resultater. Og 'Optimal Results' coaching-uddannelsen.


Derudover har jeg siden 1991 praktiseret buddhistisk filosofi og metoder til medfølelse, årvågenhed og sindsfred hos blandt andre Tenga Rinpoche, Lama Namse Rinpoche, Tai Situpa, Dala Rinpoche, Dalai Lama, Lakha Lama og Ani Ea Lama.


Med baggrund i joberfaringer som du kan læse mere om herunder, kan jeg tilbyde både utraditionelle og konventionelle ideer og løsningsmuligheder til, hvordan du kommer videre.
Erfaring som stemme- og taletræner

Har siden 1998 givet stemme- taletræning og professionel coaching i min virksomhed Stemmeteknik til ledere i dansk erhvervsliv, politikere, erhvervspsykologer, undervisere, advokater, konsulenter, reklame speakere, radiospeakere, forfattere, fortællere, sportstrænere, skuespillere med flere.    


Jeg har afholdt kurser i stemmeteknik, fremtoning og teambuilding i blandt andre Udenrigsministeriet, DR og på Danmarks Lærerhøjskole. Se mere under kunder og kundeudtalelser (link).Anden erfaring

På den grafiske afdeling på Københavns Tekniske Skole har jeg undervist og coachet i kunstteori, værkproces, farvelære, kunsthistorie, billedkunst og tegning til elever, der gerne ville ind på danske eller internationale kunstakademier, designskoler, grafiske skoler, arkitektskoler og lignende (1995-2007).


Debuterede som forfatter i 2008 med romanen eller rettere et moderne eventyr om det 20. århundrede "Tiden hænger på træerne* i 2008. Se mere på lonebskovgaard.dk (link).

Fra 2003 til sommeren 2020 gav jeg stemme- og taletræning og sangundervisning hos FOF.

 

I 2002 - 2003 underviste jeg i sang og stemme- og taletræning hos KKA.

Medlem af erhvervsnetværket, Leith Society, fra 2014-2019.


Sanger og sangskriver i Terminator Ted, The Breed, Love & Fuel og The Bones (1988-1995). Koncerter med Terminator Ted og The Breed i forskellige danske musikklubber og danske musikscener (1988-1995), blandt andet på Roskilde Festival (1991) og solooptræden på gallaften i anledning af H. H. Dalai Lamas 60 års fødseldag (1995).


Derudover erfaring fra ansættelser i hotelbranchen, detailhandlen (tøjbutikker), fra at drive et bogtrykkeri (Institut for Social Medicin), fra redaktionelt og journalistisk arbejde på blade og magasiner (blandt andet på Information og filmbladet 'Levende Billeder'.


I redaktionen på filmbladet, 'Levende Billeder' var mit journalistiske stofområde avantgarde-kunst og eksperimenterende kunst.


1992-1995 gav jeg kurser i afdækningen og udviklingen af personlige potentialer og afklaringen af karrierespor.


Bestyrelsesmedlem i Danske Skønlitterære Forfattere.

Musikanmelder på Information (1992).

Chef på Roskilde Festival sammen med Leif Skov. Desuden chef for den Grønne Scene på 5000 m2, som den dengang hed, hvor jeg opbyggede et total-koncept af mindre scenerum og siddepladser og inviterede internationale og danske avantgarde kunstnere, dansere og blandende koncerter med brydere, en sæbeboblepuster, en operasanger (Diamanda Galas), tableauer med 60 performere (Per Flink Basse), konferencier Morten Fatman og
Johnny Conny Cutwell Jr. med mere. Jeg indførte Performance Art på festivalen med blandt andre kunstnergruppen Værst bestrående af Christian Lemmerz, Michael Kvium, Sonny Tronborg og Ingunn Jørstad.

I Amnesty International oprettede jeg sammen med et andet medlem, Mogens Madsen, i 1980erne gruppen for forfulgte fagforeningsfolk, som øjeblikkelig resulterede i en donation 1 million kroner fra LO.
Erfaring som tekstforfatter og taleskriver

Jeg har opgaver som tekstforfatter og taleskriver i henholdsvis forskellige virksomheder og for billedkunstnere.

Har været ansat som korrekturlæser på Politiken.

Debuterede som forfatter i 2008 med romanen eller rettere et moderne eventyr om det 20. århundrede "Tiden hænger på træerne* i 2008. Se mere på lonebskovgaard.dk (link).


Jeg har redaktionel og journalistisk erfaring fra filmbladet 'Levende Billeder' og har skrevet artikler til Information og været musikanmelder på Information.


I 3 af de 4 bands, jeg har været sanger og musiker i, skrev jeg sangtekster (og komponerede musik til).